Terug naar site

HAPPERTJE

Een gouwe ouwe..., maar daarom niet minder leuk!

Vaak wordt er op school gewerkt met werkbladen met invuloefeningen. En eigenlijk is dat soms best een beetje saai. Bij Eline's boom probeer ik oefeningen waar mogelijk in een andere vorm aan te bieden, bijvoorbeeld door een spelletje of het werken met concrete materialen. Zo ervaren kinderen weer dat leren echt wel leuk kan zijn. Ze doen succeservaringen op en raken meer gemotiveerd.

Het happertje is zo'n spelletje dat ik wel eens gebruik voor inoefening, verwerking en/of herhaling van de lesstof. Thuis is dit natuurlijk ook heel makkelijk in te zetten. Er zijn op internet een aantal goede kant-en-klare happertjes te vinden, zie de links hieronder.

Natuurlijk kun je ze ook makkelijk zelf maken met eigen bedachte opdrachtjes. Het is ook leuk om je kind een happertje met opdrachten voor JOU te laten maken aan de hand van wat hij/zij moet oefenen.

Zo is je kind tijdens het maken ervan al intensief met de leerstof bezig en ook met het beoordelen van jouw antwoorden. En de meeste kinderen vinden het natuurlijk heel grappig de rollen eens om te draaien.

 

Veel leer- en speelplezier!

Links:

https://jufliesbeth.com/category/happertje/

(happertjes Veilig Leren Lezen, vriendjes van tien, klokkijken, spelling en geld)

https://www.dyslexie-express.nl/c-4494727/happertje-spelling/

https://www.dyslexie-express.nl/c-3380123/happertje-begrijpend-lezen/

https://www.dyslexie-express.nl/c-3380115/happertje-woordenschat/

https://www.dyslexie-express.nl/c-3380118/happertje-boekpromotie/